• Пон - Пет: 08:00 - 16:00 / Саб: 08:00 - 14:00
  • +389 2 6 154 855
  • info@t-makom.com

Бетонско железо и производи од железо

armaturni-mrezi-web
Арматурни мрежи

Се изработуваат од виско квалитетен челик- арматура со рамна површина и цврста структура. Може да се произведат во најразлични димензии, но стандардизирана димензии се должина 6м и ширина 2м, служат за засилување на модерни бетонски конструкции. Притоа имаат широко појасна употреба во градежништвото, за зајакнување на структурата на стамбени и деловни објекти, за тунели, мостови, автопати, аеродроми, пристаништа, потпорни ѕидови, итн.

Бетонски железо

Железото има фундаментална улога во развојот на современото опшество. Градежништвот е една од најважните индустрии каде се вградува железото, при што повеќе од 50 % на светското производство на железо се искористува од страна на градежната индустрија. Има најразлична употребата, од семејни куќи па до паркинзи, од училишта па се до облакодери, при што е неопходно за стабилноста и цврстината на објектите. Покрај тоа се употребува за кровови како и за обложување на надворешни ѕидови.

Клинци

Клинците како производ имаат широкопојасна примена во градежништвото, изработени се по стандардот DIN 1151. Според овој стандард се изработуваат мазни клинци со рамна глава. Притоа се пакуваат во кутии од 25 кг и 5 кг.

Жарена (палена) жица

Жарена (палена) жица има мултифункционална употреба во градежништвото, се изработува според DIN 17140 со затезна цврстина Rm < 380 N/mm2 и издолжување поголемо од 25 %. Во индустријата за изработка на сита и плетива, во текстилната индустрија за врзување платно, за балирање хартија итн.

|